VI TILBYDER SÅSÆD TIL PRODUKTION AF

SALAT

Colza salat eller rapssalat

Vore raps-grøntsager er primært udvalgt fra hvidblomstret olieraps, men også fra krydsninger til Sibirisk kål og nabicol. Sibirisk kål og nabicol er sjældne grøntsagsformer af raps.

Hovedproblemet med raps til baby leaf salat er bladfarven. Denne er oftest lysegrøn hos almindelig raps. Det forringer hyldeholdbarheden, da rapssalat så gulner for hurtigt. Vore sorter er udvalgt for en mørkere bladfarve, hvilket løser disse problemer.

Rapssalat er hurtigere i vækst og giver op til 40% højere bladudbytte end baby leaf salat af Brassica oleracea. Rapssalat indeholder som kål de sundhedsgavnlige glucosinolater. Kan anvendes på samme måder som spinat i maden.

Sorter:

WITT. Denne sort bruges både til gourmetolie og salat. God som baby leaf salat. Desuden er WITT meget velegnet som bundtsalat. Ved såning i august fås en lækker vintersalat og en fremragende vårsalat, hvis blade kan plukkes ind til blomstringen. Knopper + ca. 10 cm stængel af WITT er lækre og smager som hvid asparges efter en let blanchering.

LILPUT. Lidt mørkere blade end WITT. Smagen er mild. Anvendes til baby leaf salat i flere lande. Producerer høje bladudbytter. Bladene af LILPUT kan også overvintre og nydes i foråret.

Top 8. En ny sort med mørkegrønne blade til baby leaf og mikrogrønt. Sorten forventes godkendt i efteråret 2023.

Top 9. En ny sort, som får røde blade når temperaturen kommer under 12 – 14 grader. Dens blade er langt mere fligede end almindelige rapsblade, og formen minder om egeblade. Ved højere temperaturer er bladfarven grøn med et svagt rødligt skær. Sorten forventes godkendt i efteråret 2023. 

Klik for større billede​

Klik for større billede​