VI FORÆDLER

Hvid raps – raps med hvide blomster

RAPS

Hvidblomstrede sorter af vinter- og vårraps

Hos Knold & Top ApS udvikler vi hvid raps i form af hvidblomstrede sorter af vinter- og vårraps. 5 sorter har været optaget på sortslisten i Danmark og EU, men sorterne Lysidé og Jadak er nu trukket tilbage på grund af for lavt frøudbytte.

Hvad bruger man raps til?

Raps kan anvendes til mange forskellige formål. Vores sorter af hvid raps bruges dels som almindelig raps, dels som nichesorter til specialprodukter af frø og olie (gourmetolie).

Indtil videre har erfaringer vist, at koldpresset rapsolie fra hvid raps har en mildere smag end traditionel koldpresset rapsolie fra gul raps.

Det gør den hvide raps særdeles velegnet til gourmetolie, men selve frøene er også særdeles anvendelige som ingrediens i fødevarer. Særligt i bagværk kan frøene bruges på samme måde som både solsikkekerner, sesamfrø og hørfrø. Derudover kan de grønne dele af planten bruges til grøntsager.

TO SLAGS RAPS

Vores sorter af hvid raps

VINTERRAPS – WITT

Hvidblomstret vinterrapssort optaget på sortslisten i Danmark og EU i 2013. Forædlet af Knold & Top ApS og repræsenteret af Nordic Seed A/S. Læs mere om sorttype, plantehøjde mv. på følgende PDF: 

VÅRRAPS – SILVERSHADOW

Hvidblomstret vårrapssort optaget på den danske sortsliste i 2012 og på EU’s i 2013. Forædlet af Knold & Top ApS og repræsenteret af Nordic Seed A/S. Læs mere om sorttype, plantehøjde mv. på følgende PDF:

Salg af frø gennem Nordic Seed A/S

Vores sorter markedsføres i Danmark primært af Nordic Seed A/S. Hvis Nordic Seed ikke fører sorten, er du velkommen til at tage kontakt til Knold & Top ApS.

Kontakt os for yderligere information

Du er velkommen til at rette henvendelse til os, hvis du har nogle spørgsmål omkring anvendelsen af hvid raps, eller hvis du har behov for yderligere information angående vores sorter.

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Kontakt​oplysninger

​Knold & Top ApS​

Fyrrevænget 1, Hou, 8300 Odder

Klik her for rutevejledning

Telefon: 86 55 65 01

Om ​firmaet

Kontakt os for yderligere information eller for køb af udsæd / frø. Salget er især business to business, men vi sælger dog også frø til private.